به گزارش خبرنگار مهر، اعضای شورا در این نشست با تاکید بر اینکه بر اساس قرار داد منعقد شده توسط سه کشور قزاقستان، ترکمنستان و ایران مهلت تعیین شده ایران برای احداث راه آهن و انجام تعهدات پایان آذرماه است برای جبران کمبود وقت خواستار کاهش حاشیه ها در این پروژه و تسریع عملیات اجرایی آن راه آهن گرگان به اینچه برون شدند.
نمایندگان پارلمان محلی گرگان در ادامه با اشاره به نقش و اهمیت وِیژه راه آهن در توسعه منطقه از مسئولان ارشد استان و نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی خواستند اقدامات لازم را در خصوص بهره مندی مردم استان از این پروژه مهم به عمل آورند.
بر اساس این گزارش اعضای شورای شهر همچنین با اشاره به اینکه همچنان اخبار منتشر شده از سوی برخی از نهادها و مقامات بر تغییر مسیر راه آهن تاکید دارد، اظهار داشتند با توجه به زمان کم باقیمانده از تعهدات ایران برای اجرای این طرح و انجام نشدن مسیر 70 کیلومتری اولیه تغییر مسیر راه آهن منطقی نخواهد بود.
گفتنی است در پایان مقرر شد اعضای شورای شهر با برگزاری نشست مشترک با معاونت عمرانی استانداری گلستان ضمن پیگیری موضوع راه آهن گرگان – اینچه برون در خصوص طرح و پروژه های عمرانی در دست اقدام مرکز استان بحث و تبادل نظر داشته باشند.
عملیات اجرایی راه آهن گرگان - گنبد - اینچه برون به ترکمنستان با حضور نیکزاد آغاز شده بود. این راه آهن برای اتصال کشورهای آسیای میانه به خلیج فارس از طریق جمهوری اسلامی ابران و کشورهای آسیای شرقی و جنوب شرقی کاربرد ویژه ای دارد.
طول کل مسیر 960 کیلومتر است که از کشور قزاقستان شروع شده و پس از عبور از ناحیه شرق دریای خزر به کشور ترکمستان رسید.همچنین این طرح در محدوده اترک واقع در داشلی رون و اینچه برون گنبد کاووس از خاک ترکنستان خارج می شود.
طول این مسیر در خاک جمهوری اسلامی 150 کیلومتر است که 90 کیلومتر آن در حوزه استان گلستان واقع شده است، 85 درصد این طرح از سوی بخش خصوصی و 15 درصد از سوی بخش دولتی انجام می شود.
این طرح سال 88 با حضور رئیس مجلس شورای اسلامی کلنگ زنی شد و با حضور سرپرست وزارت راه و ترابری عملیات اجرایی آن آغاز شد.
ساخت خط آهن ایران - ترکمنستان توسط شرکت پارس انرژی ایران و متخصصان ایرانی انجام می شود و این شرکت بخشی از پروژه خط آهن درون خاک کشور ترکمنستان را نیز برعهده داشته است راه آهن گرگان ترکمنستان تا پایان سال جاری اجرا می شود.
نظر شما